donderdag 29 december 2016

Koude nachten

Dag lezers,

Ik hoop dat de mensen die de blog via de mail ontvangen het vorige bericht hebben ontvangen, volgens mij is het namelijk niet helemaal goed gegaan met het versturen. Hopelijk wordt dit bericht wel doorgezet naar de mail.

Gisterenmiddag zijn we even naar een stadje in de buurt geweest en hebben we vrijwilligers gesproken die daar voedsel uitdeelden aan vluchtelingen die daar een wandeltocht van ruim een uur voor over hebben. Ze vertelden ons hoe zwaar het eiland het heeft gehad de afgelopen jaren. Meer dan een half miljoen vluchtelingen doorliepen inmiddels een eiland met 80.000 inwoners, dat kan ook niet natuurlijk. Bijzonder knap hoe de mensen hier zich toch in blijven zetten voor hun naasten, ondanks alles wat ze al gedaan hebben. De Griekse economie zit daarnaast ook nog niet bepaald in de lift, dat maakt het nog eens extra zwaar.

Afgelopen dag de nachtdienst gewerkt. Dat is met name wachtlopen en zitten. De nacht was erg koud, winderig en nat. Omdat je veel stil zit bij de poort is het lastig om jezelf warm te houden. Wij zaten nog droog, maar de meeste vluchtelingen slapen in goedkope tentjes waarin ze nat worden. Van die tentjes die wij opzetten om kinderen in te laten spelen of een keertje gebruiken tijdens een festival-overnachting, in de zomer dan ;-) Hier vriest het momenteel en gisterennacht was er wat natte sneeuw. Over twee uurtjes begint de volgende dienst en ze geven weer vorst op.

Ik hoorde dat t in Nederland ook erg koud was. Mocht ik niet meer kunnen schrijven voor zondag, dan wens ik iedereen een fijne jaarwisseling!

Groetjes, Jacko.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten