zaterdag 24 december 2016

Eerste twee dagen

Hoi!

Even een update na twee dagen hier in Lesbos. De eerste dag waren we rond 6uur al op Eindhoven airport en kwamen we pas rond half zeven aan in Mytilene. Flinke tijd onderweg dus, terwijl het in totaal geen vier uur vliegen is.

Hier op het eiland is het goed koud, vooral door de harde wind die hier staat. Bizar beeld als je het vliegtuig uit komt trouwens; je komt echt direct bij het strand aan. Het kan dus gebeuren dat er op vijftig afstand meter bootjes met vluchtelingen aankomen als er mensen uit het vliegveld stappen. We hebben een fijne studio gekregen waar we goed tot rust kunnen komen.

Op zaterdag hebben we een uitgebreide introductie gehad over het werken in het kamp. Erg indrukwekkend! Daarna meteen door en de eerste shift gedraaid, van 16:00-00:00. Het is onvoorstelbaar waar je in binnenstapt. Ik moet werkelijk naar woorden zoeken om het te beschrijven.. Ik was ingedeeld als een van de verantwoordelijken van een beveiligd deel waar gezinnen verblijven. Heel veel gespeeld met kinderen, gepraat met mensen en verder er voor zorgen dat de juiste mensen binnen de hekken zijn (ja, het ziet er niet gezellig uit). Waar de ellende en de moedeloosheid toch zeker aanwezig is, begon ik in de loop van de dag toch ook echt de lichtpuntjes te zien. Dankbaarheid, een glimlach, een vluchteling die je om 11 uur s'avonds in komt stoppen met een lekker warm kleed. Laten we die lichtpuntjes maar meenemen voor de rest van de week!

Morgen dezelfde shift, op eerste kerstdag! Voor iedereen in Nederland, geniet er van!

Groetjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten